Sudrabkaļa Oļega Auzera sieva Ligita: Viņš pie visa vieduma sirdī bija bērns

Ligitai šī saruna bija liela uzdrīkstēšanās un uzticēšanās, jo viss vēl ir ļoti neaizdzijis. Brīžiem viņa ļāvās asarām, taču pēc tam runāja tālāk, un varēja skaidri sajust, cik ļoti pilna ar Oļegu ir viņas sirds. LIGITA AUZERE 22 gadus bija sudrabkaļa OĻEGA AUZERA sieva. Ligita bija 20 gadus jaunāka, taču patiesībā jutās vecāka par vīru. Viņai Oļegs bija vīrietis – bērns. Bezgala talantīgs liels bērns, kura enerģijas laukā viņi visi dzīvoja.
Aiva Kanepone
Aiva Kanepone
Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa un Ligitas Auzeres personiskā arhīva

Mēs tik skaisti mākam pārdot tukšumu, bet te cilvēks saviem darbiem veltījis mūžu. Politiķi būs aizmirsti, bet Oļega darbi paliks.

Ligita atnāk visa melnā, un viņai, slavena juveliera sievai, ir tikai viena rota – askētisks gredzens. Tā pat nav Oļega, bet viņa skolnieces darināta. Oļega dāvinātās esot pārāk iespaidīgas, un Ligitai nekad nav bijis vēlmes izcelties. Viņai patīk aramiešu tulkojums Bībeles stāstam par Ādamu un Ievu: mūsu tulkojumā sieviete radīta no vīrieša ribas, bet aramiešu – no vīrieša ēnas. «Un, kā cilvēks nevar bez ēnas, tā vīrietis nevar bez sievietes. Es ļoti labi jutos, kad Oļegs tik spilgti spīdēja, man tas patika, un es ļoti labi jutos kā viņa ēna. Bet tagad man vairs nav, ko atstarot,» viņa nopūšas, un turpina: «Oļegs nebija tikai juvelieris, viņš bija sudraba tēlnieks ar savu filozofiju. Un ļoti spilgts, skaists cilvēks. Dievs viņu bija apveltījis ar milzīgu enerģiju, un, ja viņš kaut kur parādījās, tad uzreiz piepildīja telpu.

Oļegs vienmēr bijis cilvēks, kas skrien uz augšu pa lejupejošu eskalatoru. Viņš nestrādāja izdevīgās vietās, nesaņēma lielos valsts pasūtījumus. Bija neērts ar to, ka varēja pateikt, ko domā. Ir cilvēki, kas parādās par ātru, pirms sava laika, tāpēc citi viņus vēl nespēj uztvert. Protams, man kā sievai likās – šausmas, jums deguna priekšā ir pasaules mēroga juvelieris, bet jūs viņu nenovērtējat! Mēs tik skaisti mākam pārdot tukšumu, bet te cilvēks saviem darbiem veltījis mūžu. Politiķi būs aizmirsti, bet Oļega darbi paliks. Man par to bija skumji, bet viņš pats tam nepievērsa uzmanību, viņš gāja pa dzīvi kā komēta.»

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē