Sportists Aleksandrs Samoilovs: Jāgatavojas sliktākajam, bet jācer uz labāko

«Kurš gan tagad var droši pateikt, kas nākotnē notiks! Jāgatavojas sliktākajam, bet jācer uz labāko,» gada nogalē teica ALEKSANDRS SAMOILOVS, kad sarunājāmies attālināti, zūmā. Janvārī arī viņš diemžēl inficējās ar Covid-19…
Sandra Eglīte
Sandra Eglīte
Foto: Lauris Vīksne. Stils: Anna Samoilova

Man tikai pasaki, ka es kaut ko nevaru izdarīt, tad noteikti to izdarīšu!

«Pēc 18 testiem astoņu mēnešu garumā esmu saņēmis pozitīvu testu un pašizolējies. Tā kā man nav simptomu, turpināšu gatavoties olimpiskajām spēlēm no mājām. Tagad man ir sava sporta zāle garāžā,» izlasot šo Aleksandra ziņu, pirmajā acumirklī nodomāju, cik gan bijām prātīgi, ka intervija notika attālināti. Tad satraucos par nelāgo situāciju: novembrī titulētais pludmales volejbolists jau izslimoja plaušu karsoni, atkopās, pusi no decembra pavadīja treniņnometnē Tenerifē, atgriezās mājās, lai turpinātu gatavoties jaunajai sezonai, un – še tev, kārtējais šķērslis ceļā uz viņa ceturtajām olimpiskajām spēlēm! Kā jau visiem zināms, olimpiskajām spēlēm Tokijā vajadzēja notikt pagājušajā rudenī, bet lielo sporta notikumu pārcēla par gadu. Intervijā par to gan nerunājām, jo tāpat skaidrs, ka Samoilova un Jāņa Šmēdiņa dueta mērķis joprojām ir vispirms izcīnīt ceļazīmi uz Tokiju un tad tur lieliski nostartēt. Turam īkšķus, lai puišiem viss izdodas! 

Viens pats mājās 

Šajā neziņas pilnajā laikā katram no mums ir savs stāsts, kā jutāmies, kad pandēmija apstādināja pasauli, izjaucot plānus un ierasto lietu kārtību. Arī Aleksandram: «Tā kā bija paredzēti četri turnīri pēc kārtas, ar auto aizvedu sievu un abus dēlus uz Pēterburgu padzīvot pie viņas mammas un pats aizlidoju uz Dohu. Bijām plānojuši, ka pēc mēneša atpakaļceļā es iebraukšu viņiem pakaļ un visi kopā atgriezīsimies mājās. Taču tad sāka parādīties aizvien satraucošākas ziņas par kovida izplatību. Mums ar Jāni vajadzēja lidot uz sacensībām Austrālijā, pēc tam uz Meksiku. Es jau gribēju braukt, bet Jānis pēdējā brīdī teica, lai neriskējam un uz pāris dienām atlidojam mājās, kur paskatīsimies, kā situācija attīstīsies, un tad izdomāsim, ko darīt. Pirmdien atlidojām un trešdien uzzinājām, ka būs pilnīgs lokdauns. Labi, ka ieklausījos Jānī! 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē