Sapnis var parādīt, kā atrisināt situāciju: Sniegs un ledus norāda, ka mamma ir vēsa

Paldies Dievam, tas bija tikai sapnis! Pamodušies atviegloti uzelpojam un sapnī piedzīvoto atstājam bez vērības. Patiesībā spilgts sapnis ir kā gaismas lukturis tumsā, kas palīdz atrast ceļu, izdziedināt pagātnes notikumus, atrisināt konfliktus, atveseļojot sevi un dzimtu.
Kaija Zemberga
Foto: Shutterstock

Svarīgas ir sajūtas – vai tās ir patīkamas, trauksmainas vai cilvēks miegā ir izjutis nāves bailes.

Kā iztulkot sapni 

Sapnis ir vēstījums par notikumu, neatrisinātu situāciju, konfliktu, traumu, kam jāpievērš uzmanība. Sapnis var būt atbrīvošanās no dienas stresa. Tas ir brīdinājums, ka tuvojas kaut kas slikts – bankrots, slimība, nāve –, tāpēc spilgtu sapni, kas atstāj nepatīkamu pēcgaršu, nevajag atstāt bez uzmanības. Pārsvarā sapnis aicina pievērst uzmanību tam, kas notiek ar sapņotāju, tāpēc, sapnī redzot pazīstamu cilvēku, nav vēlams viņam uzreiz zvanīt, bet izanalizēt, ko tas varētu simbolizēt. Pirms meklēt atbildi, ko sapnis vēsta, interpretēt to, var uzdot sev jautājumu – kāpēc es redzēju šo sapni; kāpēc sapnī redzētais notika ar mani? Šajā brīdī atmiņā var uzpeldēt situācijas, traumas, pārdzīvojumi, kas ir saistīti ar redzēto. Atmostoties no spilgta, nepatīkama sapņa, ir vērts paanalizēt, kas notika iepriekšējā dienā – varbūt cilvēks saņēma ziņu par atbrīvošanu no darba, iespējams, no dzīves šķīrās tuvs cilvēks. Sapnis var parādīt, kā atrisināt situāciju. Pēc tam var sev uzdot jautājumu, ko smadzenes vēlas ar redzēto pateikt, kādu apzinātību tas nes. Svarīgas ir sajūtas – vai tās ir patīkamas, trauksmainas vai cilvēks miegā ir izjutis nāves bailes. Sapnis var būt viendabīgs, bet var sastāvēt arī no vairākiem sižetiem. Ja sapnis atkārtojas, tas nozīmē, ka smadzenes pievērš uzmanību kādai nepabeigtai situācijai cilvēka apziņā. Un arī šajā situācijā var uzdot sev jautājumu: vai sapnis ir saistīts ar mani vai tas skar citus cilvēkus – vecākus, vecvecākus. Var sev pajautāt – vai redzētais ir saistīts ar manu veselību? Jo apzinātāk cilvēks dzīvo nomodā, jo spilgtāka kļūst viņa dzīve. 

Ar sapņiem strādā psihologi, psihoterapeiti, ir daudz sapņu, simbolu grāmatu, dažādas kultūras, tautu folklora, garīgās skolas un reliģiskie virzieni tulko sapņus, arī katram cilvēkam ir bijusi sava pieredze, spilgti redzējumi sapnī. Ja spējam tos interpretēt, tulkot, saprast un atklāt noslēpumainos vēstījumus sapnī, varam izdziedināties psiholoģiski un fiziski, sakārtot attiecības ar tuvākajiem, senčiem, palīdzēt bērniem nepieļaut mūsu kļūdas. 

Mans pēdējā laika atklājums ir sapņu tulkošana no bioloģiskā viedokļa, jo mēs, cilvēki, esam bioloģiskas būtnes, tikai ar augstāku saprātu. Šī sistēma ir ļoti konkrēta, racionāla, tā palīdz tieši, bez abstraktiem tēliem, mīklām interpretēt, tulkot sapņus. Šo metodi apguvu, klausoties Recall Healing (totālā bioloģija jeb izdziedināšanās ar atmiņām) lekcijas internetā. Tās vada šīs metodes autori kanādiešu zinātņu doktors Žilbērs Reno un amerikāņu zinātņu doktore Mišela Šraidere-Dovsone. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē