Laika ziņu moderatore Ilze Skudra: Māsa bija mans paraugs

Laika ziņu moderatores Ilzes Skudras silto smaidu un nomierinošo balsi būs pamanījis katrs Rīta Panorāmas skatītājs. Pati Ilze gan saka: viņa ir ļoti neatlaidīgs, prasīgs un ar dzelžainu gribu apveltīts cilvēks. Maigums un sievišķīgais ēteriskums, kas tik ļoti jūtams kadrā, ir tikai viena neliela viņas personības šķautne.
Ieva Jātniece
Foto: Ieva Andersone

Spītīgais bērns

«Mana dzimtā pilsēta ir Gulbene. Mamma nāk no Balviem, tētis – no Stāmerienas. Vecāki izšķīrās, kad biju pavisam maza, vien trīs gadus veca. Kopš tā brīža uz daudziem gadiem mana saikne ar tēti pārtrūka.

Es nebiju jauniete, kas pa kaktiem lieto alkoholu, tomēr es būtu gribējusi, lai mamma man nedotu tik lielu vaļu.

Mamma atceras, ka biju spītīgs bērns – izteikta sava ceļa gājēja. Jau mazā vecumā varēju stingri pateikt, ka, piemēram, šodien uz bērnudārzu neiešu. Pagājušā gadsimta 80. gadu vidū nebija pieņemts, ka bērns kaut ko diktē, taču mana mamma uz savu nepastāvēja. Viņa uzticējās un ļāva man vienai palikt mājās. Viss arī bija kārtībā – paēdu pati un arī lelles pabaroju, pa dienu pagulēju un bez kādiem starpgadījumiem sagaidīju mammu vakaros mājās. Jau no mazotnes biju ļoti patstāvīga, man patika būt vienai. Jā, es ar apkārtnes bērniem kāpu kokos un skrēju arī pa lauku, bet man vajadzēja arī savu vienatnes devu, savu vietu un kārtību. 

Šobrīd man ir skaisti, gari mati, bet bērnībā biju ļoti puiciska. Mana māsa ir friziere, bet man parasti nebija pacietības gaidīt, kamēr viņa mani safrizē. Pieļauju, ka tai laikā izskatījos pēc spoka: reiz māsa vienā galvas pusē matus man jau bija apgriezusi, kad es metos prom, jo ilgāk nosēdēt vairs nespēju, man gribējās ar citiem bērniem skriet un dauzīties. 

Man diemžēl nav daudz atmiņu par dzimtu, no kuras nāku. Abi vecvecāki no tēta puses agri nomira. Kad augu, šai pasaulē vairs nebija arī mammas mammas, bet viņas tētis nomira, kad man bija deviņi gadi. Tomēr par viņu mana atmiņa glabā siltus notikumus. Vectēvs bija ļoti sirsnīgs, mierīgs un nosvērts cilvēks.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē