Komplimentus neņemu vērā: Jaunā Rīgas teātra aktieris Jevgēnijs Isajevs

Kolorītais Jaunā Rīgas teātra aktieris JEVGĒNIJS ISAJEVS teātra štatā savulaik ielavījās, sākdams tur strādāt par skatuves strādnieku. Bet jau diezgan drīz pie skatuves mēbeļu un dekorāciju bīdīšanas bija jāķeras kādam citam, jo Jevgēnijam patiešām izdevās īstenot savu slepeno sapni kļūt par aktieri. Šoruden televīzijā viņš redzams izmeklētāja Viktora lomā JRT veidotajā daudzsēriju mākslas filmā Aģentūra. Iedvesmu izmeklētāja tēlam nav bijis tālu jāmeklē.
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: Māris Kreicbergs

Pieturzīmes

  • Jaunā Rīgas teātra aktieris kopš 2004. gada.
  • Darbu teātrī sācis kā skatuves strādnieks.
  • Īpaši slavēts par lomām izrādēs Soņa, Muša, Vēstures izpētes komisija
  • Seriālā Aģentūra – izmeklētājs Viktors.
  • Precējies, divu meitu tēvs.

 

Skolā gāju teātra pulciņā, režisors man deva visas komiskās lomas. Man iepatikās.

Intervijas medijiem Jevgēnijs parasti atsaka, tomēr te nu viņš ir. Smaidīgs atvainojas, ka kavējies, – pilsētas centrā sastrēgumi. Ja kapučjakas vietā būtu žakete, kas ir par lielu un sašļukusi uz vienu sānu, varētu teikt – izmeklētājs Viktors ir ieradies! Svarīgs, vērīgu skatienu. Jevgēnijs šoruden iekritis acīs daudziem – arī tiem, kas nav ierastie Jaunā Rīgas teātra apmeklētāji. Kamēr pandēmijas pirmajā vasarā pērn izrādes notikt nevarēja, teātrī tapa Aģentūra, kas nosaukta par filmu ar psiholoģiska trillera un detektīva iezīmēm. Tajā filmējušies visi teātra aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas JRT studijas tolaik 3. kursa studenti. Ieintriģējošāko lomu vidū arī izmeklētāju tandēms – Jevgēnija Isajeva miličveidīgais Viktors un Marijas Linartes atveidotā enerģiskā praktikante Ruta. To, ka seriāls nokļuvis televīzijā, Jevgēnijs esot sapratis pēc apkārtējo reakcijas sabiedriskās vietās – cilvēki izmeklētāju atpazīst.

Sarunas laikā Jevgēnijs ik pa laikam rada kādu jaunu vārdu latviešu valodā, kas liek pasmaidīt. Latviešu valoda nav viņa dzimtā valoda, un šis fakts tikai piešķīris īpašu rozīni daudzām viņa lomām. Jevgēnijs uzsver, ka vairs nevēlas runāt par bērnības periodu, ko pavadījis bērnunamā un internātskolā, – tā vienkārši ir pagātne. Tagad viņš ir aktieris, kura dēļ cilvēki pērk biļetes uz teātri un ieslēdz televizoru.

 

– Cilvēki šobrīd aktīvi apspriež Aģentūru. Tu parasti skaties filmas, izrādes ar sevi? 
– Parasti uz sevi televīzijā neskatos. Aģentūru jau biju noskatījies uzreiz sākumā, kad to uztaisīja, – visas sērijas uzreiz. Ka tagad to rāda televīzijā, sapratu no cilvēkiem. Dzīvoju ārpus Rīgas – Tīnūžos, un trīs kilometru attālumā no mūsu mājām ir mazs veikaliņš. Iepērkos, un kāds cilvēks ar ļoti nopietnu, gandrīz dusmīgu seju skatās uz mani un pēkšņi saka: «Paldies par Aģentūru, malači!» Un tad atkal Rīgā – pie lielveikala gribēju samaksāt par stāvvietu, un pienāk viens cilvēks, apstājas, skatās uz mani un saka: «Interesanti…!»

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē