Ja gribi pa īstam iepazīties tinderī, var nākties skūpstīt daudz varžu

Nemaz nav jāizliekas par briljantu mantinieku kā Saimonam Levijevam skandalozajā Netflix filmā The Tinder Swindler – pietiek dažādu citu lokālo īpatnību, ar kurām regulāri jāsastopas, ja reiz vēlies iepazīties ar populārās lietotnes Tinder starpniecību.
Beāte Leja
Foto: Shutterstock

The Tinder Swindler 
(Netflix)

Veikls puisis Saimons Levajevs ir izveidojis veselu krāpniecības shēmu, kurā, izliekoties par dimantu mantinieku, šarmējot ar savu izskatu un grezno dzīvesveidu, sagroza prātu daudzām Tinder lietotnē iepazītām sievietēm, vispirms liekot sevī iemīlēties un drīz vien izkrāpjot no viņām miljoniem dolāru lielas naudas summas. Lai arī dokumentālā filma guvusi skatītāju lielu atzinību, joprojām netrūkst arī spekulāciju par to, vai šis sižets patiešām ir īsts vai tomēr inscenēts. Lai vai kā, pēc filmas noskatīšanās diskusiju vakars var sākties.

 

Skaidro
Mg. psych. KRISTĪNE BALODE,
klīniskā psiholoģe, konsultante partnerattiecību un seksualitātes jautājumos

 

Katram sava pieredze

Viņa neizprot, uz ko cer Gatis vai Kaspars, kas tinderī sevi prezentē ar Džordža Klūnija jaunības dienu foto. 

Katrīna un Ulla ir divas atraktīvas sievietes. Viņas viena otru nepazīst, tomēr abām ir daudz kopīga: izskatīgas, sievišķīgas, brīvas savos uzskatos, ar labu karjeru – tieši tādas, kam vīrietis nav nepieciešams ne statusam, ne finansiālās labklājības vairošanai, tikai un vienīgi tīrai mīlestībai. Katrīna un Ulla piekrita dalīties savā pieredzē, iepazīstoties tinderī, jo tā viņām ir gana iespaidīga. Abas to sauc par savu vaļasprieku un izturas pret tinderi ar sportisku interesi, protams, cerībā kādudien atrast kādu, ar ko veidot attiecības reālajā dzīvē. Atšķirībā no Ullas Katrīna ir kā Tinder ultramaratoniste, nenogurstoša, tāda, kas daudz var turēt, nepadodas un nezaudē cerību. Pēdējā gada laikā viņa bijusi vismaz uz 40 (!) randiņiem, labi pavadījusi laiku, ļāvusi sevi aizvest randiņā gan uz Vīni, gan Hurgadu, vakariņojusi dažādos restorānos, nakšņojusi zvaigžņotās viesnīcās, plunčājusies dažādu spa viesnīcu burbuļos un uztrenējusi spēju ātri atkopties pēc vilšanās, sadziedēt sirdi, ja nu gadās, ka kādā brīdī tā pārāk sasapņojas, bet Amors tomēr neizrādās īstais un aizšauj garām. Ulla drīzāk ir kā sprintere tinderī, pieiet šai lietai uzmanīgi, epizodiski, atzīstot, ka no viņas šis iepazīšanās formāts prasa lielu saņemšanos, katrs neizdevies randiņš nozīmē to, ka lietotne kārtējo reizi bez žēlastības tiek dzēsta uz visiem laikiem un vēlāk, kad Ulla ir emocionāli atkopusies, atkal lejuplādēta. Viņām ir vēl kas kopīgs – neviens no iepazītajiem vīriešiem līdz šim neesot mēģinājis izspēlēt ko līdzīgu filmā The Tinder Swindler redzētajām krāpniecības shēmām, tomēr abas sievietes ir novērojušas, ka pietiek ar citām ne mazāk traucējošām iezīmēm, kas kļūst par vilšanās iemeslu. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē