Dārta Daneviča: Pēdējā šķiršanās trāpīja ļoti sāpīgi

Trausla, sievišķīga, ēteriska… Bet arī skandāliste un izaicinātāja. Šādus apzīmējumus Dailes teātra aktrise DĀRTA DANEVIČA izpelnījusies ne reizi vien. Viņa pati uzskata, ka ir bailīga un nepārliecināta, ka viņai neveicas attiecībās. Toties Dārta uzdrošinās piepildīt savus sapņus un varbūt – tikai varbūt – nemēģināt attaisnot uz viņu liktās gaidas. Viņa neslēpj savas sirmās matu šķipsnas un divas teātrī iegūtas rētas uz sejas, jo uzskata, ka īstums ir skaists.
Agnese Meiere
Agnese Meiere
Foto: Liene Pētersone

– Teici, ka nepieciešamību ievērot divu metru distanci uztver gandrīz vai ar prieku, jo neesi apskāvienu un skūpstu cilvēks, toties darba neesamību gan pārdzīvo diezgan smagi. 
– Lasu sociālajos tīklos draugu, paziņu, kolēģu ierakstus par to, kā viņi gaida, kad varēs cits citu apskaut un saņurcīt, bet man ir citādi – izjūtu kā atvieglojumu, ka tagad to nedrīkst darīt. Ceru, ka arī tad, kad obligātā distancēšanās beigsies, būs kādi krekliņi vai nozīmītes, lai varētu citiem norādīt, ka joprojām pašizolējos. Šis ir viens no nedaudzajiem kovidlaika plusiem – varu izbaudīt distanci no cilvēkiem, vienbūšanu. Savukārt par lielu mīnusu uzskatu to, ka man ir liegta iespēja strādāt. Esmu darbaholiķe, man ļoti patīk strādāt. Vienam projektam notiek mēģinājumi Zoom, bet ar to man ir par maz. Ceru, ka mums atļaus tikties – kaut lielā attālumā citam no cita – un mēģināt klātienē. 

Sevī lielākoties saskatu vērtību tikai tad, ja kaut ko daru, nevis vienkārši esmu.

Ļoti asociēju sevi ar to, ko daru. Sevī lielākoties saskatu vērtību tikai tad, ja kaut ko daru, nevis vienkārši esmu. Un, tā kā šobrīd neko nedaru, piedzīvoju zināmu krīzi. Lai neieslīgtu depresijā, mēģinu sevī saskatīt vismaz kaut kādas vērtības. 

Patīkami pārsteidz tas, ka cilvēki ir ļoti izslāpuši pēc teātra. Tā kā esmu no mediķu ģimenes (Dārtas tēvs ir ķirurgs, bet mamma – neiroloģe – red.), labi apzinos, ka strādāju ne tik vērtīgā profesijā. Atceros, ģimenes čatā reiz rakstīju: «Šodien nospēlēju Salemu, bet pati sev lieku septiņi. Liekas, ka tā un tā aina nebija līdz galam veiksmīga.» Tētis pretī atsūta ziņu: «Ņemu nost masku, aizvadīta piektā smagā operācija…» Teātri var aizslēgt kaut vai uz gadu, cilvēku dzīvība no tā nav atkarīga, tomēr priecē, ka tik daudziem teātris prioritāšu sarakstā ir ļoti augstu. Tas dod apziņu, ka arī mana profesija tomēr ir pietiekami nozīmīga. 

– Daudzi tagad, palikuši bez darba, žēlojas – valsts neatbalsta. Tu savulaik kādā grūtā dzīves periodā esot tirgojusi hotdogus…  

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē