Integrālais koučs Žanete Drone: Dzīve patiesībā ir neprognozējama

ŽANETE DRONE vada integrālā koučinga programmas, esot līdzās cilvēkiem viņu pārmaiņu ceļā. Viņai ir, ko teikt par to, kā noturēties pārmaiņu un turbulences laikā, meklējot krīzē jaunas iespējas. Gan katram no mums, gan varbūt arī visai pasaulei.
Anna Peipiņa
Anna Peipiņa
Foto: Andrejs Nikiforovs

Kā tu izjūti šo laiku?
– Kā jau visiem, arī man ir mainījušies daudzi plāni. Tika atceltas visas nodarbības biznesa skolā Francijā (Žanete ir līderības attīstības konsultante biznesa skolā INSEAD Francijā – red.). Līdz ar to uzreiz jādomā par to, cik ļoti mēs visi pasaulē esam saistīti. Vienlaikus globālā sistēma ir parādījusi, ka tā ir neatbilstoša un novecojusi, tāpēc tik trausla. Tā brēc pēc pārmaiņām. Es domāju to veidu, kā mēs kā civilizācija esam dzīvojuši līdz šim pretī aizvien lielākai izaugsmei un labklājībai – visu laiku ražot vairāk, lētāk, paaugstināt savu dzīves komfortu, nedomājot par sekām… Ir aizgājis tāds patēriņa mutulis, ka esam pamanījušies samaitāt paši savu pasauli. Turklāt ar vienu aci it kā redzam, kas notiek, bet otru tomēr pieveram…

Globālā sistēma ir parādījusi, ka tā ir neatbilstoša un novecojusi. Tā brēc pēc pārmaiņām.

Tas, ko mēs esam izdarījuši pēdējos četrdesmit gados, – iznīcinātas dzīvnieku sugas, cilvēki, kam pieder vara, dzīvo paši savā burbulī, vienam procentam cilvēces pieder tik, cik pārējiem 99 procentiem kopā, – tas viss ir sasniedzis tādu k­ulmināciju, ka diez vai var turpināties. Mums katram liekas, ka tā jau nav mana vaina. Es ne tikai sugas, es nevienu čūsku neesmu nositis. Bet kurš tad? Tad kuri ir tie, kas iznīcina? Mēs visi kopā – tiešāk vai pastarpinātāk. Sistēmanalītiķis un līderības autoritāte Pīters Sendžs tā labi saka – mūsu katra pirkstu nospiedumi ir uz visām šīm pasaules problēmām. Tāpēc man liekas, ka pārmaiņas ir ne tikai neizbēgamas, bet arī ļoti nepieciešamas cilvēces nākotnei. Mēs nevaram turpināt tērēt pusotras reizes vairāk Zemes resursu, kā tā spēj atražot. Kaut kad tai akumulētajai spriedzei ir jāizlādējas, un izskatās, ka mēs tagad esam tādā brīdī, kad viens vīruss ir parādījis visas lielās problēmas visā savā kailumā. Sen zināms, ka katras pārmaiņas pavada pamatīga turbulence, un šoreiz tas ir stāsts par mūsu dzīvi, šoreiz tas notiek ar mums. Protams, grūti prognozēt, kas tās būs par pārmaiņām, bet skaidrs, ka būs. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē