Ieva Neļķe par to, kā uzturēt sevi formā, izšķirties bez naida un kur meklēt iedvesmu

Viņa uzskata, ka būtiski uzlabot savu ārieni var arī bez ķirurģiskas iejaukšanās un skaistuma injekcijām. Ieva Neļķe. Kādreizējā stiliste un grima meistare, šobrīd – sejas manuālās modelēšanas trenere. Sekotāju skaits viņas Instagram profilā arvien aug, jo šķiet – ja Ieva savos 46 gados var tik fantastiski izskatīties, to var arī citas.
Ieva Jātniece
Foto: Aiga Rēdmane. Stils: Agija Vismane

Kad tiekamies Ievas mājās, skaistā Pierīgas vidē, pretim izskrien krietns bariņš mazu kaķēnu. Mierīgajā mājas atmosfērā viņi ienes sirsnīgu rosību un paņem visu uzmanību.

Es sevi netērēju tajā, kas man nesniedz gandarījumu.

– Es kaķus saucu par savu četrdesmitgadnieces krīzi, jo visu mūžu esmu bijusi tipiska suņiniece. Bet šobrīd man ir viens suņuks un nu jau četri kaķi… Izstāstīšu, kā tas sākās. Mana vecākā meita nodarbojās ar jāšanas sportu un reiz stāstīja, ka trenerei ir lielākie sugas mājas kaķi pasaulē. Man tie bija jāredz! Un, ziniet, tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena! Zvanīju vīram (uzņēmējs Didzis Neļķe – aut.), ka mums būs kaķis. Bet meinkūni ir kā sērga, kā lipīga slimība – viņu saimnieki nekad nevar apstāties pie viena kaķa. Maniem draugiem ir trīs meinkūni, mana māsa ņem jau otro… Viņi ir tik interesanti un dažādi! Tā arī man vajadzēja vienu kaķi, tad otru, un pēc tam jau viņiem sāka dzimt mazuļi… Pēc pirmā metiena visus atdevu, bet pēc otrā man palika žēl, tāpēc vienu paturēju. Tad bija trešais metiens, un vīrs lika apsolīt, ka nevienu kaķi neatstāšu, bet piedzima kaķēns ar krūškurvja deformāciju, un, protams, viņš paliek pie manis. Es saprotu, ka man kaķus ar steigu vajag sterilizēt, lai es pat nedomātu par piekto… 
Šobrīd te ir vesels bariņš mazuļu, jo jaunajiem saimniekiem ātri viņus nespēju atdot – velku laiku. (Smejas.) Tādas man tās aizraušanās. 

– Ieva, bet jūsu darbs vienmēr ir bijis saistīts ar sievietes ārējo skaistumu. Tā ir nejaušība vai likumsakarība?
– Tā bija nejaušība – uzreiz pēc vidusskolas pabeidzu Birutas Mageles Starptautisko stilistu skolu un deviņus gadus tur nostrādāju par stilisti, grimētāju un pasniedzēju. Profesijas izvēli ietekmēja fakts, ka biju kopā ar Birutas dēlu (Ievas bijušais vīrs un divu meitu tēvs mūziķis Deniss Paškevičs – aut.). Kad izšķīrāmies, sapratu, ka brīvība vienai no otras mums nepieciešama arī ar vīramāti. Tā sākās mans nākamais izziņas un atklāsmju periods, kas sākotnēji bija saistīts ar sejas fitnesu. Bet tā tas ir vienmēr: es kaut ko uzzinu, tas mani ieinteresē, un es šo tēmu sāku izzināt padziļināti. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē