Gunita Štobe: Agrāk man likās, ka tikai manas domas ir pareizas

Iespējams, Gunitas Štobes vārdu dzirdi pirmo reizi, jo Latvijā tas izskanējis samērā reti. Mūsuprāt, nepelnīti reti. Ne velti Gunita bez liekiem pārspīlējumiem ir dēvēta pat par veiksmīgāko latviešu modeli pasaulē. Pati Gunita gan precizē, ka viņas stāsts vairāk saistīts ar veiksmīgu biznesu modes industrijā, nevis modeles karjeru. Bet par visu pēc kārtas!
Zane Blanka
Foto: Aiga Rēdmane. Stils: Agija Vismane

Pirms uzsākām biznesu, mēs neieguldījām laiku, lai pilnībā saprastu indiešu mentalitāti, raksturu, to, kā viņi strādā un kā tur viss notiek.

No Latvijas Gunita aizbrauca pavisam drīz pēc dzelzs priekškara krišanas – alkas pēc pasaules dzina viņu tālāk no bērnības pilsētas Rīgas. Viņas ceļš bijis krāšņs, sarežģīts, ambiciozs un drosmīgs. Un skaistākais, ka tajā viņa nav pazaudējusi pati sevi.

Mums paveicas Gunitu sastapt klātienē, jo viņa šogad jau otro reizi ir Latvijā. Šajā rudenī viņai paliek 50 gadu, un Gunita izlēmusi, ka apaļajā jubilejā vislabprātāk būtu kopā ar pašiem tuvākajiem un vietā, ko joprojām dēvē par savām pirmajām mājām. Ar viņu ir arī vīrs Marks Luburiks – abus vieno gan nepilnu 20 gadu attiecību stāžs, gan kopīgs bizness modes industrijā. Gandrīz pirms 15 gadiem, jaunības avantūrisma pārņemti, nodibinājuši modeļu aģentūru Indijā Anima Creative Management, kuras vārds ar laiku kļuvis pazīstams arī pasaulē. Viņi nodarbojas, kā paši saka, ar jaunu seju meklēšanu un palīdz jaunajiem indiešu modeļiem veidot starptautisku karjeru. Līdztekus tam aģentūra strādā arī vietējā tirgū, kas ietver sevī arī darbu ar miljonu industrijas Bolivudas grima māksliniekiem, frizieriem, fotogrāfiem un citiem nozares meistariem. 

 

– Cik bieži atbraucat uz Latviju? 
– Aizbraucu deviņdesmito gadu sākumā uzreiz pēc vidusskolas beigām un pēc tam diezgan ilgi uz Latviju nebraucu bieži – varbūt reizi trijos gados. Šogad šeit esmu jau otro reizi un visilgāk kopš aizbraukšanas – vasarā uz sešām nedēļām un tagad apmēram uz mēnesi. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē