Džonija un Amberas lieta. Kāpēc tiesa Amberu Hērdu pasludināja par vainīgu?

Gada beigās, kad tiek veidoti dažādi topi, parasti nosauc arī gada pāri. Lai kvalificētos šai nominācijai, jābūt vai nu ļoti slaveniem mīlniekiem, vai arī ļoti skaistam mīlas stāstam. Pārim, par kuru būs runa, precoties šis gods gāja secen – spožumam kaut kā pietrūka. Šī pāra dīvainā, skandalozā, pretrunīgā zvaigžņu stunda pienāca šopavasar. Džonijs Deps un Ambera Hērda.
Anna Peipiņa
Foto: Shutterstock

Mēdz teikt, ka karš Ukrainā ir pirmais karš, ko varam vērot tiešraidē, taču līdzīgi var teikt arī par šo tiesas procesu. Pāris mēnešu garumā televīzijā un internetā tam sekoja miljoni. Aktieris Džonijs Deps pret aktrisi un bijušo sievu Amberu Hērdu. Viņa apgalvo, ka viņš bijis vardarbīgs, viņš apgalvo, ka viņa ir mele. Ņemot vērā jūtīgo tēmu, saasināto attieksmi pret vardarbību ģimenē un plašo kustību MeToo, šķita, ka visas izredzes gūt virsroku ir Hērdai, tomēr… tiesā uzvar Deps.

Vai tas ir pārsteigums? Jā un nē. Jo šim stāstam ir priekšvēsture. Patiesībā pat divas.

Sešpadsmit gadu vecumā skolai tiek pielikts punkts. Pusaudzis konflikta laikā skolotājai parāda pliku dibenu, pēc kā tiek aicināts pamest skolu.

Indiāņu Asinis

Pirmā sākas 1963. gadā. Šajā gadā Rīgā rūpnīca VEF sāk ražot jaunos radioaparātus Spīdola, Dalasā tiek nogalināts ASV prezidents Džons Kenedijs, bet Kentuki štata pilsētiņā Ouensboro piedzimst zēns, kurš vēlāk kļūs par slavenu aktieri Džoniju Depu. Tēvs strādā celtniecībā, māte ir viesmīle, ģimenē kopā ir četri bērni (mātei šī ir otrā laulība). Ģimene nav nelabvēlīga, un vecāki nav slikti cilvēki, taču ar sevišķu emocionālo inteliģenci bērnu audzināšanā un savstarpējās attiecībās neizceļas, turklāt nemitīgi maina dzīvesvietu. Līdz ar to zēnam mainās skolas un sētas draugi – patiesībā tos pat lāgā neizdodas iegūt. Vienīgais cilvēks, kam zēns pieķeras, ir vectētiņš, kurš, starp citu, ir čiroki cilts indiānis, tā ka Džonijā ir ceturtā daļa indiāņu asiņu. Diemžēl vectēvs nomirst, kad zēnam ir deviņi gadi. Kad ir piecpadsmit, izšķiras vecāki. Vārdu sakot, lielisks fons pusaudža robežu pārkāpšanas eksperimentiem. Un tā arī ir – jau agrīnos tīņa gados Džonijs ir pamēģinājis gan alkoholu, gan narkotikas, gan arī pirmo seksu. Sešpadsmit gadu vecumā skolai tiek pielikts punkts. Diezgan izteiksmīgs punkts – pusaudzis konflikta laikā skolotājai parāda pliku dibenu, pēc kā tiek aicināts pamest skolu.

Vienīgais, pie kā Džonijs mēģina turēties, ir mūzika. Viņam patīk, un viņam sanāk. Kad mamma uzdāvina pirmo lēto ģitāru, viņš noberž pirkstus līdz kauliņiem, mēģinot iemācīties kārtīgu skanējumu. Viņa grupa The Kids cīnās par vietu zem saules starp tūkstošiem līdzīgu, un tā arī paiet pusaudža gadi – uzstājoties klubos un iztikai piestrādājot gadījuma darbus.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē