Dziedošās dvīnes: Mēs nebijām tās meitenes, kuras ļoti sapņotu par bērniņiem

Piedzimt ar minūtes starpību, abām apprecēties ar hokejistiem un laist pasaulē bērnus, kuriem vecuma atšķirība ir vien piecas dienas… Dvīņumāsas Ana Gudļevska un Katrīne Dīķe, kuras plašāka sabiedrība pazīst kā dziedošās dvīnes Drozdovičas, atzīst – viņu dzīves ceļi patiešām ir ļoti līdzīgi.
Lauma Lūse-Kreicberga
Foto: Natalia Golubova. Stils: Agija Vismane

Tā kā Ana šobrīd dzīvo Zviedrijā, mūsu saruna notiek attālināti. Abu jauno māmiņu plāns vienlaikus nolikt diendusā savus bērnus izgāžas jau pirmajā minūtē. Pēc vairākiem neveiksmīgiem aizmidzināšanas mēģinājumiem Katrīne ekrānā parādās ar pavisam samiegojušos Melisu rokās, bet vēlāk mūsu sarunai pievienojas žirgts un izgulējies Anas dēliņš Leonels. Māsas ir līdzīgas kā divas ūdenslāses, arī viņu balsis, klausoties diktofonā, nav iespējams atšķirt. Labi, ka intervijas laikā esmu iestarpinājusi «Tagad runā Ana», «Tagad runā Katrīne», citādi būtu ļoti grūti noteikt, kura ko sacījusi.

Dienā, kad Katrīnei sākās dzemdības, biju ļoti lielā stresā. Jutu, kā bērniņš vēderā nolaižas zemāk un ieņem pozīciju, lai piedzimtu.

Katrīne: Tas, ka mēs abas vienlaikus gaidījām bērnu, bija labākais, kas ar mums varēja notikt. Sākumā gan likās – nu bāc, esam vienādas, mums dzīve ir tik līdzīga, un vēl bērni piedzimst vienā laikā… Tik tikko bijam sākušas atrast savu individualitāti, Ana nogrieza matus, atteicāmies no vienādām drēbēm uz skatuves, mēģinājām atrast katra savu odziņu. Tāpēc mazliet pārdzīvojām, kā no malas tas izskatīsies, bet galu galā viena otrai bijām labākais atbalsts. 

Ana: Esmu ļoti priecīga, ka mūsu bērni piedzima Latvijā. Visu vasaru bijām kopā, un mani varēja atbalstīt ne tikai vīrs, bet arī māsa. 

– Gluži neticami, ka par mammām kļuvāt ar piecu dienu starpību. Vai tiešām iepriekš nesarunājāt?

Katrīne: To mums visi jautā! Lai gan nesaskaņojām savus plānus, savā ziņā tas ir likumsakarīgi – mums tā dzīve tik līdzīga, karjera kopīga, abām vīri hokejisti… Bija kovidlaiks, koncerti nenotika, un arvien biežāk aizrunājāmies par bērniem. Mēs ar vīru zinājām, ka Ana ar vīru plāno bērnu, un sākām apsvērt, ka varbūt arī mums ir īstais laiks, jo tāda ideālā laika jau nebūs nekad.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē