Dina Zuzāne: Pat nezinu, kuram vairāk vajadzēja šo pavērsienu – man vai Jānim

Kad viss sagriezās kājām gaisā un negaidīti izjuka saskanīgā laulība, kas 40 gadu bijusi visa viņas dzīve, DINA ZUZĀNE saglabāja pašcieņu un šķiršanos no vīra, azartspēļu magnāta un mākslas centra Zuzeum īpašnieka Jāņa Zuzāna pieprasīja pati. Skaidrs, ka tas viss bija sāpīgi. Bet izrādījās, ka dzīve pēc šķiršanās var kļūt pat ļoti interesanta.
Aiva Kanepone
Aiva Kanepone
Foto: Liene Pētersone. Stils: Agija Vismane

Lēmumu par šķiršanos pieņēmu burtiski vienā dienā, kad sapratu, ka vīrs ir neuzticīgs.

Dinā ir kaut kas ļoti patiess, vienkāršs un sievišķīgs, ar viņu viegli gan runāt, gan pajokot. Bet nodevību viņa nepiedod. Pavasarī kļuva zināms, ka viņas vīram ir cita sieviete, un jau jūlijā Dinas un Jāņa laulība bija izšķirta. Kamēr runājamies, Ķīpsalas mājā aiz lielajiem logiem skaisti satumst Daugava un dārzs un vēl vairāk izceļas gleznas pie sienām – Purvītis, Sandra Krastiņa, Miervaldis Polis, neredzēts Pauļuks, violeti Rēriha Himalaji… Arī Zuzānu mākslas kolekcija nu ir sadalīta. 

– Dzīve ar jums izspēlēja negaidītu gājienu – 40 gadu laulībā, viss uz vienas kārts, pašas karjera nolikta malā, bet pēkšņi palikāt viena. Liekas netaisnīgi, tomēr reizēm tāds pavērsiens paver pavisam jaunas iespējas. 
– Esmu iemācījusies dzīvot pati. Agrāk, kad vīrs, piemēram, aizbrauca medībās, vienmēr gaidīju, kad beidzot viņš būs atpakaļ. Man nepatika būt vienai. Bet tagad patīk. Māku piepildīt vienatni – lasu, klausos mūziku, pat dziedu. Tagad draugi var man zvanīt un nākt ciemos jebkurā mirklī – nav jādomā, vai vīrs tajā laikā nebūs noguris. Esmu sapratusi, ka tā īsti neviens man blakus nav vajadzīgs, pati tieku galā ar daudzām lietām, par ko agrāk nevarēju ne iedomāties. 

Kaut kas nācis klāt, kaut kas aizgājis – nav vairs tās pleca sajūtas, ka kāds būs blakus, brauks līdzi, kaut vai nesīs čemodānu. Nākas to risināt. Līdz šim visu savu enerģiju virzīju uz ģimeni. Biju ģimenes menedžere, saimnieciskās daļas vadītāja, pavāre. Taču tagad mana enerģija vērsta arī uz citiem un dzīvē ienāk daudz interesantu cilvēku. Dzīve apkārt sāk mutuļot mazliet citādi. Man vienmēr patikuši cilvēki, esmu ļoti atvērta un pārsvarā runāju to, ko domāju. Gribu arī patikt cilvēkiem, un savstarpējā saikne man daudz dod. Noteikti kādam arī nepatīku, bet tas mani īpaši neuztrauc, jo es dzīvoju tā, kā gribu! 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē