Ceļojuma apraksts. Ja gribat ieskatīties acīs lauvam, celieties augšā jau pirms saullēkta

Tanzānija un Zanzibāra. Mūsu ceļojums uz šīm vietām kļuva par īstu safari – sākumā pa sauszemi, pēc tam okeānā. Vēl tas bija ceļojums savās iekšējās dzīlēs, jo, piemēram, tikai ieskatoties acīs lauvam, pa īstam saproti, kas ir bailes.
Foto: Shutterstock. Lake Manyara National Park, Tanzānija

IRINA FLORINSKA,
strādā lielā IT uzņēmumā, pasniedz jogas nodarbības. Ar ceļošanu aizraujas jau kopš studiju gadiem, kad aktīvi darbojās Rīgas Politehniskā institūta Tūristu klubā. Dod priekšroku maršrutiem, par kuriem pēc tam var teikt: «Es to paveicu!» Āfrikā bija pirmoreiz un jūtas apburta no tur redzētā un izjustā.

Migrācija ir lieliska izdevība lielajiem plēsējiem – lauvām, leopardiem un gepardiem –, un mēs arī dabūjām pavērot, kā realitātē izskatās dabiskā atlase.

Četrpadsmit dienu ceļojuma plāns izskatījās šādi: nolaižamies Kilimandžāro lidostā un uzreiz dodamies piecu dienu safari pa trim nacionālajiem parkiem, pēc tam lidojam uz Zanzibāras salu un divas dienas iepazīstamies ar tās Akmens pilsētu jeb Stone Town. Visbeidzot ļaujamies laiskai atpūtai Indijas okeāna pludmalē un peldēm rifos.

Klimats

Tanzānija un Zanzibāra atrodas ekvatora tuvumā, kas nozīmē, ka te ir apmēram vienāda temperatūra visa gada garumā. Arī saule visu gadu lec un riet gandrīz vienā laikā – ap sešiem no rīta un sešiem vakarā. Par labāko ceļošanai uzskata laiku no jūnija līdz oktobrim, kad beigusies lietus sezona. Mēs bijām novembrī – šajā laikā tur ir 22–23 grādi naktī un 30–32 grādi dienā. Visvēsāko nakti (pat nācās meklēt džemperi) piedzīvojām Serengeti nacionālajā parkā, nakšņojot savannā, jo tas ir apmēram 1500 metru augstumā virs jūras līmeņa. Zanzibārā, kā jau salā, bija augstāka gan temperatūra, gan mitruma līmenis, tomēr arī tur varēja iztikt bez kondicionētāja. 

Nacionālie parki

Tie ir Tanzānijas pērles. Serengeti, Ngorongoro un Tarangire par dabas liegumiem kļuva jau pagājušā gadsimta sākumā, kad sāka domāt par savannas dzīvnieku pasaules saglabāšanu. Piecdesmitajos gados tie kļuva par nacionālajiem parkiem. 

Serengeti ir milzīga teritorija, kurā sastopama vislielākā lauvu, leopardu un ziloņu populācija. Tur interesanti vērot tādu parādību kā dzīvnieku lielā migrācija. Katru gadu sausuma periodā miljoniem zebru, antilopju, žirafu pārvietojas no ziemeļiem uz dienvidiem, kur tajā laikā līst un ir pieejams ūdens.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē