Aina Poiša: Kaut kas traucējošs vai sāpīgs aiziet, un atbrīvojas vieta kam jaunam

«Nav nekā skaistāka par savstarpējām attiecībām un vienlaikus – dzīvē nav arī nekā grūtāka par tām,» saka ģimenes terapeite AINA POIŠA. Pašreizējā situācija, kad mūsu dzīvi tik ļoti ietekmē koronavīrusa pandēmija, šiem vārdiem piešķir vēl papildu dimensiju.
Aiva Alksne
Foto: Aiga Rēdmane. Stils: Agija Vismane

Aina šoruden pēc ilgāka pārtraukuma atkal stājusies TV kameru priekšā, lai vadītu raidījumu par attiecībām. Jā, viņa vēl arvien dzirkstī un spēj iedvesmot, tomēr var nojaust, ka arī viņā pašā šobrīd notiek kādi iekšējie procesi. 

– Reiz jau spridzināji televīzijā skatītājus ar savu Ainas šovu, un gluži vai leģendārs ir kļuvis tavs «Kā tu jūties? Varbūt gribi par to parunāt?» Tagad, pēc 16 gadiem, atkal esi atgriezusies ekrānos, lai runātu par attiecībām. 
– Pirmajā raidījumā pateicu «Labvakar jūsmājās!» un atcerējos, ka esmu jau tā teikusi agrāk (smejas). Domāju – vai esmu tā pati Aina? Nē, tomēr cita. Iegūtās iemaņas nevar atņemt, tās palīdz mobilizēties, nav vairs milzīgā stresa, kas sastindzina un liek justies tādai, kāda biju Ainas šova sākumā, – saspringts zaķītis, kas nesaprot, kā uzvesties, un arī ar stresu netiek galā.

Es reāli apzinos, ka iespēju dzīvē paliek arvien mazāk.

Arī šoreiz piedāvājums manā priekšā nokrita tikpat pēkšņi, un, ja mani novērtē, lai gan es tomēr novecoju, tad man joprojām ir izaicinājums pateikt jā. Pretoties jaunības kultam un iet kadrā ar visām savām grumbiņām, ar visu savu gravitāciju, kas liek vaibstiem kļūt skumjākiem, jo – arī pieredze ir liela vērtība. Un pašai nekompleksot, jo lielākais kritiķis jau dzīvo manī. Realitāti tāpat katru dienu ieraugu spogulī. Novecošana ir dabisks process, ko nevar apturēt, bet tāds piedāvājums dod štīmungu sasparoties un noticēt, ka arī cilvēki, kas noveco, nav atstājami aiz svītras, nevis skriet uz plastisko operāciju.

– Raidījums, ko vadi tagad, saucas Attiecību anatomija. Kas, tavuprāt, mūsdienās cilvēkiem ir lielākais klupšanas akmens?

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē