Lielā Kristapa laureāts Dāvis Suharevskis: Visvairāk man patīk, ja cilvēki smejas par sevi

Lielo Kristapu par labāko galvenās lomas tēlojumu filmā Pilsēta pie upes, izkonkurējot profesionāļus un Dvēseļu puteņa Oto, šogad saņēma neprofesionālis – Latgales jokotājs DĀVIS SUHAREVSKIS. Dāvis necenšas izlikties labāks vai gudrāks, viņam ir 25 gadi, un viņš ir sirsnīgs, tiešs un humorpilns latgalietis. Kā teicis Viesturs Kairišs – breineigs! Brīnišķīgs.
Aiva Kanepone
Aiva Kanepone
Foto: Agnese Zeltiņa

 

Kad man filmēšanas laikā teica: «Aiztaisi muti, lai kadrā neizskaties pēc muļķa!» – es to arī darīju. Un tagad novērtēju, ka to izdarīju.

Izrādās, Dāvis cerējis filmā Pilsēta pie upes spēlēt vien masu skatos, bet režisors Viesturs Kairišs viņu izvēlējās galvenajai – Anša – lomai. Ansis ir daiļkrāsotājs, kura sirds pieder divām meitenēm – gan Agneses Cīrules spēlētajai latvietei Naigai, gan ebreju meitenei Ziselei (viņas lomā ­– čehu aktrise Brigita Cmuntova, kas saņēma Lielo Kristapu par labāko aktierdarbu otrā plāna lomā). Bet filma stāsta par pilnīgi traku vēstures posmu un varas maiņām četrdesmito gadu Latgalē.
Mēs runājāmies internetā, jo Dāvis bija pašizolācijā Gaigalavā pie vecākiem, tāpēc ka bija izbraucis no valsts – uz Igauniju, kur Tallinas kinofestivālā
Melnās naktis notika filmas Pilsēta pie upes starptautiskā pirmizrāde. Ar Dāvi runājot, ik pa laikam jāsmejas par viņa burvīgo pašironiju.
 

Lielā Kristapa nominācijā par labāko galvenās lomas tēlojumu bija pamatīga konkurence, tostarp Dvēseļu puteņa Oto Brantevics, kurš karu nevis spēlēja, bet izdzīvoja. Ar kādām izjūtām tu gaidīji iznākumu?
– Biju pilnīgi pārliecināts, ka Kristaps tiks Agnesei Cīrulei. Protams, esmu pagodināts un ļoti priecīgs, ka esmu saņēmis. Bet pirms tam biju diezgan mierīgs, jo man nebija nekādu gaidu!

– Un tagad? Kristapu atdevi mammai, lai glabā Gaigalavā?
– Nē, Kristaps palika Rīgā. Tas ir šausmīgi smags, es parasti vedu uz mājām burkas, un baidījos, ka tas visas burkas saplēsīs. Tagad Kristaps stāv nolikts plauktā. Praktisku pielietojumu tam mājās neredzu – ja nu ielaušanās gadījumā, kad vajadzētu aizstāvēties. (Smejas.) Un noliku tādā vietā, kur to nevar redzēt, lai es kaut ko nesadomājos. Kad cilvēkam sakāpj galvā čuras, tas no malas izskatās šausmīgi smieklīgi!  

– Tu neesi profesionāls aktieris, tomēr filmai Pilsēta pie upes pieteicies pats. Ko tu īsti biji iztēlojies spēlēt? 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē