Ledus skolas dibinātāja Brigita Mironova: Šķiršanās vienmēr ir traumatisks process

«Abi mani vecāki pēc profesijas ir skolotāji, un es vienmēr teicu, ka nekad mūžā nebūšu skolotāja – nekad!» smejas BRIGITA MIRONOVA. Sāpīga dzīves pieredze deva viņai drosmi uzgriezt muguru labi apmaksātam darbam un karjerai, kas vairs nedeva prieku, bet tagad viņa ir skolotāja pašas izveidotajā Ledus skolā un, jā, – māca draudzēties ar aukstumu.
Beāte Leja
Foto: Lauma Kalniņa

Jutos tik draņķīgi, ka šķita – vai nu ņemu striķi un pakaros, vai arī ņemu palīgā aukstumu.

Ar sibīriešu asinīm un temperamentu

«Mans tētis ir no Sibīrijas, un viņš vienmēr uzsvēris – tevī jau rit sibīriešu asinis. Pēc tēta stāstītā manī esot vismaz septiņu dažādu tautību sajaukums, mazdrusciņ no mongoļiem, krieviem, ukraiņiem, čuvašiem… Arī tumsnējais, eksotiskais izskats man no viņa, lai arī tāds karstasinīgs temperaments ģimenē man ir vienīgajai – gan abi vecāki, gan brālis ir mierīgi, nosvērti cilvēki,» Brigita saka un, turpinot sarunu par ziemu, uzsver, ka aukstums ir tieši tāds pats dabas elements kā ūdens, gaiss vai uguns. «Dabai tuva jūtos jau kopš bērnības. Biju savāds bērns, kas labprātāk draudzējās nevis ar vienaudžiem, bet mani vairāk vilināja un interesēja dzīvnieki. Mamma tolaik strādāja Saldus tehnikumā par skolotāju, kur mācījās arī topošie veterinārārsti. Tehnikumam bija sava veterinārā klīnika, kurā strādāja vetārsts Miķelis. Pie viņa es bieži pavadīju laiku, palīdzēju operācijās, aprūpēju ārstējamos dzīvniekus – mūsu pacientus. Tehnikumam bija arī savs 100 govju ganāmpulks, pieņēmu govīm dzemdības, un šajā ciešajā sasaistē ar dabu jutos ļoti iederīga un patiesi laimīga. 

Pieaugot, protams, daudz kas mainījās, aizmirsu par šo savu mīlestību pret dzīvo radību, aizgāju mācīties komercskolā un vēlāk veidoju karjeru finanšu, pārdošanas, apdrošināšanas jomā. Par savu bērnības dienu aizraušanos atcerējos, vien tuvojoties 30 gadu slieksnim, kad sāka tirdīt jautājumi par to, ko es vispār vēlos no dzīves. Lai gan karjerā biju daudz sasniegusi, ap šo vecumu sapratu, ka iekšēji nejūtos piepildīta un laimīga. Jebkurš tobrīd man varēja teikt – par ko čīksti? Tev viss ir labi: darbs, vīrs, bērns, tu esi vesela, tev ir māja.»

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē