Interjera terapeite Egita: Pamainot vidi, tu vari to sāpi minimizēt

Egita ar savu Instagram kontu @mansremonts ir pēdējā laika interneta uzlecošā zvaigzne. Viņai ir jau vairāk nekā 21 tūkstotis sekotāju, kas aktīvi dzīvo līdzi viņas eksperimentiem, remontējot un iekārtojot dažādas savas dzīves telpas – sākot ar dzīvokli, beidzot ar biroju. Noķērām Egitu uz īsu sarunu par viņu pašu un, protams, remontu – tēmu, kas ik pa brīdim kļūst aktuāla katram.
Zane Blanka
Foto: Matīss Markovskis

Cilvēki nereti domā, ka viņiem jānojauc visas sienas un jāmaina pilnīgi viss, lai iegūtu foršas pārmaiņas. Bet dažreiz pietiek ar niansēm.

– Tava projekta dzimšanas diena ir 2019. gada 25. decembris. Vai šis Instagram konts tolaik bija jaunā gada apņemšanās? 
– Nē, man vienkārši bija garlaicīgi! (Smejas.) Strādāju tulkošanas birojā par projektu vadītāju, kādā brīdī mani paaugstināja par mārketinga vadītāju, jo vairāk nekā citi kaut ko sapratu par sociālajiem tīkliem un komunikāciju. Bet tad uznāca kovids, un – kam pirmajam atņēma budžetu? Mārketingam! Tā šī pozīcija beidzās. Iestājos bezdarbniekos – tā izrādījās mana iespēja sākt mērķtiecīgāk strādāt pie sava konta. Tobrīd profilam jau bija kāds pusgads un pirmie divi tūkstoši sekotāju. Biju aptuveni sapratusi, kas strādā, kas nestrādā, kas cilvēkus interesē. Noskatījos simtiem YouTube video par to, kā darboties Instagram, un visas fīčas reāli izmēģināju dzīvē – tas ir pats labākais veids, kā saprast savu formātu. Man nebija neviena noskatīta standarta, kam gribētu līdzināties. Varēju darīt visu, kā gribu un māku.

Pavisam precīzi brīvo nišu apjautu, kad nopirku savu dzīvokli. Apzinājos, cik vērtīgi un noderīgi tas varētu būt, ņemot vērā, ka cilvēks šādai remonta pieredzei nereti iet cauri tikai vienu reizi. Un šādi apkopota informācija noder, pat ja neremontē pats, bet gribi kaut mazliet izzināt procesus un saprast, vai tevi kāds neapčakarē.

– Kā tu domā – kāpēc cilvēki pavilkās uz to, ko dari?
– Trāpīju tieši tajā brīdī, kad sterilais, nopulētais saturs no Instagram sāka pazust. Tobrīd ļoti populārs kļuva TikTok, un tur viss bija tāds neapstrādāts, īsts, dzīvs. Arī manā saturā ir tas īstums. Protams, citreiz uzlieku kādu filtriņu, bet pats remonta process ir tāds, kāds tas ir. 

Jāteic, ka man ir ļoti paveicies ar sekotājiem. Bijušas tikai dažas reizes, kad kādam ir slikta diena un kaut ko nejauku man ieraksta. Pārsvarā saņemu atsauksmes, ka cilvēkiem ir noderējis tas, ko iesaku. Kad man saka – paldies, man tieši to tagad vajadzēja, izjūtu lielu gandarījumu. Piemēram, nesen man bija ieraksts par smago segu. Zināju – ir teorija, ka zem smagas segas ir forši gulēt, bet pie sevis vēl nodomāju – nez cik daudzus tas interesēs… Atsaucība bija daudzreiz lielāka, nekā vispār varēju iedomāties! Cilvēki rakstīja – es jau gadu meklēju tādu segu, un tu man beidzot parādīji, kur tādu varu dabūt! 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē