• Unikāla iespēja! Šovakar Modes muzejā varēs apskatīt Vivjenas Vestvudas personīgo garderobi

    Mode
    Estere Jansone
    18. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Modes muzejā, Rīgā, no šodienas būs apskatāma izstāde «Vivienne Westwood: Personiska tērpu un aksesuāru kolekcija», kas tapusi sadarbībā ar privātu kolekcionāru no Lielbritānijas, ziņo muzeja pārstāve Agrita Grīnvalde.

    Vestvuda vienlaikus viņa kļuvusi par britu modes klasiķi: panku estētikas izveidotāja, britu stila, korsešu aktualizētāja modē, politiskā un klimata aizsardzības aktīviste. Modes muzeja izstāde «Vivienne Westwood: Personiska tērpu un aksesuāru kolekcija» tapusi sadarbībā ar britu kolekcionāru Lī Praisu.

    Modes muzeja vadītāja Natālija Muzičkina atzīmē, ka

    rīdziniekiem un Rīgas viesiem ir unikāla iespēja redzēt vairāk nekā 40 Vestvudas tērpus.

    Izstādē apskatāmi tērpi vairākām kolekcijām, piemēram, Vestvudas un Malkolma Maklārena radītā pirmā oficiālā kolekcija «Pirate» no 1981.gada, britu stila iedvesmotās kolekcijas «Time Machine» no 1988. un 1989.gada, «Anglomania» no 1993. un 1994.gada, «On Liberty» no 1994. un 1995.gada, kolekcijas ar franču 18.gadsimta rokoko motīviem «Portrait» no 1990. un 1991.gada, «Dressing Up» no 1991. un 1992.gada, «Salon» no 1992.gada.

    Izstādē apskatāma vīriešu tērpu plejāde, kas aplūkojama izstādē. To vidū virkne ir virkne panku stila «bondāžas» kostīmu, kā arī skotu tvīda un tartana piemēru.

    Starp tvīda kostīmiem ir arī tērpi, kuru auduma krāsu salikums ir aušanai tehniski tik sarežģīts, ka tērpos pat norādīts konkrēta audēja vārds.

    Izstādē pārstāvētas Vivjenas Vestvudas politiskās un sociāli aktīvās kolekcijas «Propaganda» un «56», kas iezīmē dizaineres darbu vēlīno posmu.

    Tērpi un aksesuāri, kas būs apskatāmi izstādē, ir daļa no brita Praisa privātās kolekcijas. Vestvudas fans no 13 gadu vecuma, Praiss pusaudža gados tērēja savu kabatanaudu, lai aizbrauktu uz Londonu un nopirktu kaut ko no Vestvudas drēbēm. Pēcāk viņam ar neatlaidību un pacietību izdevās dabūt darbu Vestvudas veikalā «World’s End», savukārt 1998.gadā Praiss jau kļuva par «Westwood» veikala vadītāju Līdsā, Anglijas ziemeļos. Patlaban Praiss dzīvo Lionā, Francijā, un turpina papildināt un pilnveidot savu kolekciju.

    Izstādi Rīgā papildina skaņu celiņš – dažādu laikmetu un desmitgažu britu mūzika, no Henrija Pērsela līdz «Sex Pistols», tāpat būs iespēja video uzzināt vairāk par panku subkultūras rašanos un raksturīgākajām iezīmēm.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē