• Skaistums bez maksas – pieejams arī tev!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock.com
    Ir daudz skaistuma procedūru, kas ļaus izskatīties un justies labāk, turklāt neko nemaksās. Jāievēro tikai divi likumi: jādara regulāri un jāatmet slinkums.

    Ledus gabaliņš sejai

    Ledu varētu nosaukt pat par tādu kā ādas kopšanas leģendu. Modeles izmanto ledus gabaliņus, lai agrajās fotosesijās ierastos ar svaigu ādu un izskatītos labi arī pēc gariem pārlidojumiem. Šāda sasaluša ūdens procedūra būs arī lielisks palīgs nākamajā dienā pēc ballītēm un negulētām naktīm, noņemot sejas pietūkumu un samazinot riņķus zem acīm.

    Ledainais pieskāriens uzlabo asinscirkulāciju un liek sarauties mazajiem asinsvadiņiem, noņemot apsārtumu un padarot seju svaigāku un starojošāku. Ilgtermiņā – tvirtāku un veselīgāku.

    Turklāt tas ir tik vienkārši: paņem no saldētavas ledus gabaliņus un no rīta ar tiem masē sejas ādu 1–2 minūtes – efekts būs tūlītējs un patīkami pārsteigs. Protams, ja esi dažādu modīgu gadžetu lietotāja, vari nopirkt sev speciālu ledus saldēšanas uzparikti, kādas reklamē influenceres un jūtūberes, bet jautājums – vai tiešām tādu vajag?

    Pamēģini: papildu efektam var sasaldēt, piemēram, kumelīšu vai meža zemeņu tēju. Ledus gabaliņus gan ieteicams ietīt maigās drāniņās, kuras jāizskalo pēc katras procedūras.

    Citronūdens no rīta

    Grūti uzskaitīt visas pozitīvās lietas, ko sniedz glāze silta citronūdens no rīta tukšā dūšā. Ne velti tas ir viens no populārākajiem bezmaksas skaistuma un veselības rituāliem. Viena vai divas glāzes citronūdens palīdzēs ķermenim atgūt naktī zaudēto šķidrumu, pamodinās gremošanas sistēmu un uzsāks vielmaiņas procesus, kā arī – samazinās apetīti un vēlmi pēc liekiem našķiem.

    Un, protams, citrons ir C vitamīna un minerālvielu avots, kas nāk par labu imunitātei.

    Pamēģini: papildu možam asumam piemet klāt mazu ingvera gabaliņu.  

    Sausas ādas birstēšana

    No rīta pirms dušas 3–5 minūtes rīvē ķermeņa ādu ar sausu birstīti (vislabāk – ar dabiskajiem sariem) vai masāžas cimdiņu (tas ir vienīgais ieguldījums). Ideāli būtu tā iesākt katru dienu. Sausā birstēšanās skar visus nervu galiņus ādā, sasilda ādu, aktivizē asinsriti, uzlabo limfātisko atteci, vielmaiņas norises, attīrīšanos.

    Visi procesi ķermenī kļūst ātrāki, labvēlīgi ietekmējot ādas elastību un tonusu.

    Īpaši cītīgi norīvē zonas, kur uzkrājušies tauku polsterīši, ir celulīts vai atslābusi āda. Viegls ādas sārtums signalizē, ka konkrētajā zonā uzlabojusies asinscirkulācija, un tā ir zīme par atjaunotni. Reizi nedēļā apvieno sauso nobirstēšanu ar ķermeņa ādas skrubēšanu.

    Pamēģini: rīvēšanos var veikt arī ar raupju lina vai stingru vafeļauduma dvieli.

    Kontrastdušas šoks

    Vai ir kādreiz pamēģināts no rīta silto dušu pabeigt ar auksta ūdens šalti sev uz galvas? Nedaudz jāsaņemas, bet sajūta var burtiski izsist iekšējos korķus. Pēkšņi visas problēmas, bēdas un īgnums pazūd, jo ķermenis piedzīvo šoku. Rezultāts ir līdzīgs kā kafijas šotam – enerģijas pieplūdums un svaigs skats uz dzīvi. Kā tas notiek? Siltā ūdenī asinsvadi ir paplašināti un asinis lēnām pārvietojas pa visu ķermeni.

    Pēkšņa aukstā duša liek asinsvadiem sarauties, sirds sāk pukstēt straujāk, un asinis ātrā tempā steidzas uz iekšējiem orgāniem, lai tos pasargātu no atdzišanas.

    Sekojošā siltā ūdens strūkla atkal paplašina asinsvadus – tas ir sava veida asinsvadu treniņš.

    Mundrumam vēlams kontrastdušu beigt tieši ar auksto ūdeni. Šī nodarbe, regulāri veikta, uzlabo izturību un ādas stāvokli, paātrina vielmaiņu, var noņemt tūsku un pēc smagiem treniņiem palīdz ķermenim ātrāk atkopties. Bet pats galvenais – liek justies nudien jaudīgi. 

    Pamēģini: tev jābūt patiešām veselai, lai pirmo reizi uzgāztu sev aukstu dušu uz galvas. Iesākumā vēlams vismaz 3 minūtes pastāvēt siltā dušā un tad – 20–30 sekundes aukstā, procedūru atkārtojot 3 reizes.

    Gulēšana uz muguras

    Izrādās, gulēšana uz muguras var nodrošināt skaistāku skatu rīta spogulī. Ādai zaudējot elastību, tā aizvien vairāk pakļaujas gravitācija. Arī naktī. Tas nozīmē – ja cilvēks katru nakti guļ uz vieniem sāniem, laika gaitā āda vairs nespēj izgludināt līnijas, kas pēc šādas gulēšanas uz vieniem sāniem paliek sejas un dekoltē zonā.

    Otrs – guļot uz sāniem vai vēdera, sejas āda berzējas pret spilvenu, un tas ne vienmēr nāk par labu ādas izskatam.

    Trešais – mazāka iespēja pamosties ar aizpampušām acīm. Jā, visu nakti guļot uz muguras visas šīs problēmas atkrīt. Vienīgi… izpētīts, ka tikai 8% cilvēku gulēt uz muguras ir tiešām ērti. Ja esi starp tiem – apsveicam!

    Gulētiešana pulksten 22.00

    Protams, lielākā daļa no mums zina, ka jāiet gulēt laikus un jācenšas to darīt katru vakaru vienā laikā. Vēlams – ap 22. Taču to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt, bet ja nu tomēr pacenšas? Runā, ka skaistuma miegs esot līdz diviem naktī, un tieši šajā laikā organisms atjauno ādu, ražojot kolagēnu un lāpot postījumus, ko nodarījis UV starojums, savilkta piere un citi nelāgi ieradumi.

    Jo mazāk izmantosim šo fantastisko bezmaksas atjaunošanās procedūru, jo lielākas pēdas sejā atstās negulētās stundas. Tik vienkārši.

    Pamēģini: svarīgs ir ne tikai miega daudzums, bet arī tā kvalitāte. Mūsdienās visprecīzāk tam var sekot līdzi ar viedpulksteni, bet, ja negribas gulēt ar pulksteni uz rokas, var pamēģināt lietotnes, kas analizē kustēšanās paradumus naktī un no tā izsecina miega ilgumu un kvalitāti.

    Tīras spilvendrānas

    Vēl viens punkts, kas saistīts ar gulēšanu, – tīra spilvendrāna var būt ceļš uz tīrāku ādu. Tieši spilvendrānā krājas daļa sejas, matu, roku un vides netīrumu un baktēriju, tāpēc gultasveļa būtu jāmazgā vismaz reizi nedēļā.

    Pamēģini: runā, ka tieši zīda spilvendrānas ādai patīk vairāk, bet baktērijām – mazāk.

    Ūdens. Daudz ūdens

    Skaistuma padoms, kas var palīdzēt ietaupīt kaudzi naudas, – dzer ūdeni! Vidēji 8 glāzes dienā – tik daudz nepieciešams, lai āda būtu komfortā. Kas notiek, ja ūdens tiek uzņemts pārāk maz? Āda paliek sausa, kā arī ātrāk un vieglāk pakļaujas novecošanas procesiem. Dzerot ūdeni, āda labāk attīrās, tiek mitrināta no iekšiņām, labāk dzīst un ir izturīgāka pret ārējo faktoru ietekmi. Un šī ir tikai maza daļa no visiem ūdens labajiem darbiem.

    Galu galā – āda ir mūsu lielākais orgāns, kurš galvenokārt sastāv tieši no ūdens un bez tā kļūst sažuvis un nelaimīgs kā saulē atstāts gurķis.

    Pamēģini: ja ikdiena paiet skrējienā, ūdeni ērti var ņemt līdzi elegantā pudelē. Mūsu favorīti: 24bottles.com, Hydroflask.com, swell.com, kur iespējams atrast dažādu lielumu un dizainu pudeles ikdienai un sportam.

    Nesēdēt ilgi un nekrustot kājas

    Lielākā daļa no mums ikdienu pavada sēžot, tāpēc poza ir īpaši svarīga. Taisna mugura – obligāti. Tas, par ko varam neaizdomāties, – kāju krustošana. It kā sīkums, bet šādā pozā tiek traucēta asins apgāde kājām. Kombinācijā ar šaurām biksēm, ilgu sēdēšanu un mazkustīgu dzīvesveidu, tas gandrīz neizbēgami var novest pie sliktākas ādas kvalitātes uz kājām.

    Pamēģini: regulāri (vismaz reizi stundā) piecelties un izkustēties – tas būtu labs sākums, par ko priecātos ne vien kājas, bet viss ķermenis un prāts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē