• Kobayashi Design – ilgtspējīgs zīda modes dizains, radīts Latvijā ar japānisku precizitāti

    Reklāmraksts
    7. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto

    Modes dizainere Baiba Ladiga-Kobayashi 2020. gada nogalē pirmā Latvijā radīja bezkarstuma zīda matu rulli un patreiz šis ir, iespējams, vēljoprojām garākais un populārākais zīda matu rullis starptautiskajā tirgū. 

    Eleganti sasienams ap galvu, šis praktiskais skaistuma rīks ir padarījis vienkāršāku ik rīta skaistuma rituālu tūkstošiem sieviešu visā pasaulē. Radīts no augstākās kvalitātes 100% dabīgā Mulberry zīda 22 momme biezumā, (ar Oeko-Tex® sertifkātu, kas nozīmē, ka šajos izstrādājumos nav cilvēkam un apkārtējai videi kaitīgu un bīstamu vielu), ar mīkstu, ilgtspējīgu un komfortablu pildījumu ērtākam naktsmieram. Vieglas lokas rodas jau pēc stundas, bet pēc nakts miega rodas jau salona cienīgas lokas, kas turas trīs diennaktis.

    Patreiz klāstu atkal papildinājuši diametrā mazie zīda matu ruļļi, kas lieliski der arī mazām meitenēm, kā arī noder ceļojumos, vai brīžos, kad lokas ir vēlme iegūt vēl ātrāk. Nereti vīri Ziemassvētku dāvanām izvēlās tieši abus izmēra matu ruļlus – lielo sievai un mazo – meitiņai, tāpat aktuāļs ir veļjoprojām klasiskais lokotājs bez lentām.

    Protams, neiztrūkst arī pakaļdarinājumu šim populārajam produktam, arī pašmāju tirgū, tomēr Baiba ir pārliecināta, ka vērīga acs prot atšķirt diplomēta dizainera darbu no amatieru centieniem, tādēļ ir aizsākts produktu patentēšanas, kā arī zīmola aizsardzības reģistrācijas process.

    Zīmola Kobayashi Design pamatideja un uzstādījums ir un paliek radīt ilgtspējīgus, demokrātiskus dizaina produktus no dabīgiem vai pārstrādātiem materiāliem, tādējādi padarot mūsu ikdienu komfortablāku un veselīgāku. Sākot ar zīda matu gumijām trīs dažados izmēros XS, M un XL, kas lieliski saudzē matos no lūzumiem un vecina to augšanu un spīdumu, līdz elegantajām matu lentām franču à la Bridžitas Bardo stilā vai zīda lentēm ar krustenisku mezglu, kas rada bohēmisku koptēlu.

    Savukārt šī gada nogalē beidzot dienas gaismu ieraudzījusi zīda mājas un izejamo tērpu kaspulkolekcija. Dizaineres otrs uzvārds un zīmols ir cēlies no Baiba vīra, Japāņu arhitekta Reidži Kobayashi uzvārda, kas tulkojumā nozīmē «mazs mežs», likumsakarīgi radās doma radīt zīda kimono kolekciju, modernizējot klasisko Japānas kimono, veidojot to nulles atlikuma metodē, izmantojot visu aduma platumu un garumu. Tas ir svarīgs aspekts, ne tikai, lai aizsargātu dabu no atgriezumiem, kas ir liela modes industrijas problēma, bet arī rīkojoties ar dārgo zīga audumu, tāpat kā to darīja mūsu senči – izkalkulējot visas detaļas no visa auduma platuma.

    Mulberry Zīda kimono stila halātu klāstu papildina arī dabīgā lina kimono, kā arī kleitas no vegānā zīda – kupro un lina, kur pamatideja ir ne tikai nulles atlikums, bet arī – viens izmērs der visiem. Šāda koncepcija  ļauj vienu tērpu nēsāt no paaudzes paaudzē, dažados vecuma posmos. Kaftana stila kleitas kā arī trapec veida kleitas ļoti labi transformējas no Jaungada ballītes tepat sniegotajā Latvijā, uz tropiskas salas pludmales pastaigu jau nākamajā gadā. Kapsulkolekciju papildina naktstērpi no mazliet caurspīdīga dabīgā zīda krepa, kas nav tik slīdīgs kā zīda satīns.

    Vadoties pēc klientu atsauksmēm, dizainerei Baiba Ladiga-Kobayashi radās ideja paplašināt zīda matu lokotāju klāstu ar atbilstošam cepurēm jeb turbāniem, kas saudzē matus no savelšanās nakts laikā, kā arī veicina to spīdumu un augšanu. Īpaši piemērotas šīs zīda cepures ir arī dabīgi lokainu matu īpašniecēm, kā ari zīda turbāni ir iecinīti vēža slimnieku vidū, periodā, kad terapijas rezultātā zaudēti mati.

    Zīda nakts cepures lieliski papildina spilvendrānas, kas ari palīdz sagalbāt matu spīdumu un cīņu pret savelšanos, tas ir dabiski antibakteriāls un  hipoalerģisks, kas nozīmē, ka tas var būt noderīgs cilvēkiem ar alerģijām vai jutīgu ādu. Zīda spilvendrānu klāstu papildina arī lina spilvendrānas, kas lieliski piemērotas vasarā, tādējādi uzsverot dzīvesstila zīmola pamatideju.

    Nobeigumā svarīgi atzīmēt, ka visi izstrādājumi ar mīlestību tiek ražoti tepat Latvijā, tāpat kā pamatzīmola Baiba Ladiga apģerbi, kas ir dizainiski vairāk komplicēti, iepakoti Ziemassvētku dāvanai piemērotā kastītē ar zīdpapīru.

    Izmanto 15% atlaides kodu - TIEITUP iepērkoties https://baibaladiga.com/!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē