• Pūpols jau plāno, kā tērēs lielo Eiroparlamenta deputāta algu. Tie ir tūkstoši eiro!

    Eiropa
    Zane Piļka- Karaļeviča
    15. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ansis Pūpols.
    Foto: facebook
    Ansis Pūpols.
    Eiropas Parlamenta deputātei Dacei Melbārdei, priekšlaikus noliekot mandātu, žurnālistam Ansim Pūpolam uzsmaidījusi necerēta veiksme – viņš uz pāris mēnešiem var kļūt par Latvijas pārstāvi Briselē.

    Ansim Pūpolam cerības saņemt Eiroparlamenta deputāta algu un savā CV dabūt ierakstu – Eiropas Parlamenta deputāts – parādījās, jo Melbārde nolikusi mandātu un kļuvusi par Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri, vēsta žurnāls Privātā Dzīve. Kā izrādās, viņa kļūšana par deputātu Briseles juristiem var sagādāt galvassāpes, jo procedūra paredz deputātu pilnvaras apstiprināt ar kolēģu balsojumu Eiroparlamentā. Taču tur pēdējā kopsēde bija aprīļa beigās, un līdz savu pilnvaru beigām 15. jūlijā deputāti nav iecerējuši sanākt.

    «Šobrīd pat nezinu, kā tas viss tiks risināts, varbūt ar deputātu rakstisku piekrišanu vai parlamenta priekšsēdētājas lēmumu,» spriež Pūpols. Viņš rēķinās, ka, visticamāk, nevienā Eiroparlamenta sēdē tā arī nedabūs piedalīties. «Ja nu vienīgi pats neierosināšu tādu sasaukt,» smejas viņš.

    Topošais deputāts atzīst, ka pienākumi viņam uzkrituši kā sniegs uz galvas.

    «Vispār man šobrīd ir divējādas izjūtas. No vienas puses, prieks par iespēju, bet, no otras, jādomā, kā savienot pēkšņos pienākumus ar radošo darbību. Man maijā un jūnijā daudz plānu, vairāki filmu projekti. Nu to visu vajadzēs salikt kopā. Taču nav sliktuma bez labuma – deputāti saņem lielu algu. Tas laikam būs 10 000 mēnesī uz papīra,» teic Ansis. Viņš amatu Briselē neuzskata par cūkas laimi. «Tā ir vēlētāju griba. Tā, ka topošie kolēģi sadomājuši trīs mēnešus pirms pilnvaru beigām pamest Briseli un doties vēlēšanu turnejās, nav ne mana, ne manu vēlētāju problēma,» saka Ansis.

    Jau tagad viņam ir skaidrs, kur tērēs deputāta algu, ja tādu saņems. «Tieši vajadzīgs jauns aparāts ar 8K filmēšanas opciju un droniņš, kas klusu varētu pietuvināties blēžu objektiem,» uzsver žurnālists.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē