• 4 grāmatas, kas palīdz tikt pāri grūtībām. Iesaka Annas Psiholoģijas redaktore

    Psiholoģija
    Anna Peipiņa
    Anna Peipiņa
    15. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Roman Samborskyi / Shutterstock
    Žurnāla Annas Psiholoģija redaktores Annas Peipiņas psiholoģijas grāmatu izlase labi iederēsies pašpalīdzības un motivējošo grāmatu plauktā, kas sniedz padomus dzīves grūtību pārvarēšanai un jaunu ieradumu veidošanai.
    1. Zane Daudziņa, Runā droši
      Zvaigzne ABC
      Aktrise un runas pedagoģe Zane Daudziņa ir atzinusies, ka savulaik uzskatījusi – viņai ir tāda čivinoši nedroša balss un neko tur nevar mainīt. Tomēr viņai tas izdevās – padarīt balsi zemāku, nosvērtāku, bet runasveidu – pārliecinošāku. Patiesībā šajā ceļā nākas arī pamatīgāk iepazīt sevi, tā ka tas ir arī psiholoģiski izglītojoši. Grāmatā ir daudz praktisku padomu: kā atbrīvot savu ķermeni pirms publiskas runas, kā pareizi elpot, kā veidot runas ritmu, arī dažādi mēles mežģi dikcijas uzlabošanai.
    2. Roberts Grīns, Pavedināšana kā māksla
      Zvaigzne ABC
      Vārds pavedināšana vairāk saistās ar erotiku un dzimumu spēlēm, taču uz to var paskatīties arī plašāk – kā uz spēju iepatikties, spēju nošarmēt un valdzināt. Šarms, prasme pārliecināt un radīt ilūzijas ir tikai daži no pavedinātāja talantiem. Būtībā tā ir psiholoģiska spēle, kurā viens no dalībniekiem zaudē pretošanās spēju un labprāt un ar prieku padodas. Šī grāmata ir par pavedināšanas ieročiem, un vienlīdz svarīgi tos pazīt, gan lai izmantotu, gan neļautos citu manipulācijām.
    3. Mela Robinsa, Ieradums «Dod 5!»
      Zvaigzne ABC
      Mela Robinsa ir viena no populārākajām amerikāņu motivācijas trenerēm, māca cilvēkus kļūt pārliecinātākiem un efektīvākiem. Viņa piedāvā pārbaudītu rīku – ieradumu «Dod 5!». Citiem vārdiem – iemācies paslavēt un uzmundrināt pats sevi! Kā atbrīvoties no kritiķa savā galvā un destrukciju aizstāt ar pašmotivāciju, kā pārvarēt nedrošību, kā mazināt trauksmi, atteikties no ierobežojošiem uzskatiem un trenēt prātu, lai īstenotu savus sapņus, – šie ir jautājumi, kas nodarbina daudzus. Daļa atbilžu šķiet vispārzināmas, bet daļa ir ieklausīšanās vērtas.
    4. Mišela Obama, Gaisma, ko nesam
      Zvaigzne ABC
      Mišela Obama, protams, nav ne psiholoģe, ne koučs, taču gan viņas pirmajā grāmatā Izaugt, gan šajā cauri biogrāfiskām epizodēm vijas daudz psiholoģisku atziņu, kas īpaši tuvas varētu būt sievietēm, kuras nebaidās mainīt dzīvi, bet drīzāk gan baidās apstāties savā attīstībā. Turklāt Obamas ceļš uz virsotni nebūt nebija tik viegls. Šīs grāmatas apakšvirsraksts skan Kā tikt pāri nedrošiem laikiem, un tā stāsta par dzīvi pēc prezidentūras un pandēmijas laikā. Tajā apkopotas viņas atziņas, kā dzīvot trauksmainā laikā, tomēr nepazaudēt sevi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē