• Vasaras brīvlaiks sāksies ar festivālu Doma laukumā. Kas tur notiks?

    Festivāli
    Estere Jansone
    17. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Live Riga/Rīgas Dome
    Ar lielkoncertu, kurā uzstāsies vairāk nekā 600 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, 1.jūnijā, Doma laukumā, Rīgā, notiks Bērnu dienas festivāls par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai un vasaras brīvlaika sākumam.

    Bērnu dienas festivālu atklās labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) un dienas garumā uzstāsies dažādi kolektīvi – būs skatāmi daudzveidīgi deju žanri, dziedātāji, mūzikas instrumentu ansambļi un pat cīņas un citi sporta veidi.

    Vecāku organizācijas «Mammamuntetiem.lv» vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa norāda, ka bērnu un jauniešu liekoncertā bērni rādīs savas prasmes un arī iespējas, kur un ko var mācīties, piemēram, uzstāsies bērnu un jauniešu pūtēju orķestris, zvanu ansamblis, koklētāji, akordeonisti, kā arī dziedātāji.

    Tāpat būs skatāmas arī dažādu novirzienu dejas, piemēram, tautiskās dejas, hiphops, steps, sporta dejas, laikmetīgās dejas un pat karsējmeiteņu šovs.

    Gaidāmi arī akrobātikas priekšnesumi, cirks, dronu un hokeja paraugdemonstrējumi, kapoeiras cīņas mākslas šovs un citas uzstāšanās.

    Skatuves programma norisināsies no plkst.11 līdz 17, to vadīs aktieris Oskars Florencs-Vīksne, reperis Ozols un grupas Citi zēni solists Jānis Pētersons kopā ar bērniem un jauniešiem. Lielkoncerts noslēgsies ar grupas Citi zēni uzstāšanos no plkst. 16 līdz 17.

    Doma laukumu ne tikai pieskandinās lielkoncerts, bet bērniem un jauniešiem būs noorganizētas arī vairākas aizraujošas aktivitātes un spēles. Piemēram, drošības zonā varēs apgūt, kā sniegt pirmo palīdzību sev un draugam, ja piedzīvota kāda trauma, iesaistīties eksperimentos varēs kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes Zinātkāres centru Futurimo Rīga, Bērnu aizsardzības centra stendā varēs uzzināt par atbalsta iespējām ģimenei, izmēģināt Uzticības tālruni darbībā un atpazīt dažādas emocijas, tāpat gaidāmas stafetes un dažādas spēles, kurās laimēt balvas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē