• 8 vienkārši padomi, kā pareizi sauļoties, lai gūtu prieku, nevis problēmas

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mila Supinskaya Glashchenko/Shutterstock.com
    Atrašanās saulē, protams, uzlabo veselību un stiprina organisma spējas pretoties slimībām. Tomēr, ja sauļosies nepareizi, pat īsā laikā vari nodarīt kaitējumu ādai. Lūk, padomi, kas var palīdzēt mazināt saules kaitīgo iedarbību!
    1. Atrašanās saulē jāsāk ar 5–10 minūtēm, šo laiku pakāpeniski palielinot līdz stundai. Sauļoties ieteicams no rīta līdz pulksten 11 vai pēc 15 pēcpusdienā. Mūsu klimata zonā viskaitīgāk saulē ir atrasties no pulksten 13 līdz 14.
    2. Pirms plāno dienu pavadīt saulē, vēlams noskaidrot, kāds ir saules radiācijas indekss! Tas tiek mērīts skalā no 0 līdz 11. Jo lielāks indekss, jo negatīvāk UV stari iedarbojas uz ādu un acīm. Normāls UVI ir 5.
    3. Iegādājies tādu aizsargkrēmu, kas der gan pret UVA, gan UVB stariem (ādas apdegumu un apsārtumu rada UVB stari). Aizsarglīdzekļi jālieto arī mākoņainās dienās, jo arī tad āda var apdegt.
    4. Daudz laika pavadot saulē, var ciest arī mati – ultravioleto staru ietekmē tie kļūst sausi, sāk šķelties matu gali, tāpēc, iegādājoties matu kopšanas līdzekļus vasarai, raugies, lai tajos būtu ultravioleto staru aizsardzības filtrs.
    5. Gan matu, gan visa ķermeņa pasargāšanai valkā atbilstošu galvassegu. Tai jābūt tādai, kas laiž cauri gaisu un vēl papildus nekarsē galvu – gaišai, vieglai, vēlams, ar platām malām, lai sargātu plecus un seju, un no dabiskiem materiāliem.
    6. Saulesbrilles nav tikai modes aksesuārs, bet nepieciešamība, lai pasargātu acis. Tāpēc iegādājies tikai tādas saulesbrilles, kam ir UV staru filtrs. Vienkārši stikliņi tavas acis nepasargās.
    7. Ja sauļošanās laikā jūti nogurumu, reiboni vai ādu dedzinošu sajūtu, nekavējoties pārtrauc sauļošanos, jo tie visi ir organisma signāli, ka tu jau par ilgu atrodies saulē.
    8. Pēc sauļošanās jāatvēsinās aukstā dušā vai jānoberzējas ar aukstā ūdenī samērcētu dvieli.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē