• Mūžībā aizgājusi «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» zvaigzne aktrise Baiba Indriksone

    Sēru vēsts
    Marta Kalniņa
    14. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Baiba Indriksone
    Foto: Matīss Markovskis
    Baiba Indriksone
    Kādā intervijā Baiba Indriksone sacīja, ka viņas vecvecvecmāmiņa nodzīvojusi līdz 102 gadiem, tāpēc arī aktrise bija mantojusi labus gēnus. Viņai bija garš, skaists un radoši piepildīts mūžs līdz pat 92 gadu vecumam. Šodien Baibas Indriksones ceļš šajā saulē noslēdzās.

    Skumjo ziņu šodien pavēstīja Baibas Indriksones mīļais Latvijas Nacionālais teātris, kur viņa spēlējusi 70 gadus. Lai gan uz skatuves Baiba Indriksone pēdējos gados vairs nekāpa, viņai aizvien bija interesanta dzīve.

    Tikai pirms dažiem gadiem aktrise atteicās no sava auto, ar kuru iepriekš pārvietojās itin bieži.

    Ar gadiem tas kļuva nedroši, un nu viņai bija savi šoferi – mīļie radiņi. Taču sadzīviski mājas darbi  arī tik cienījamā vecumā viņai aizvien bija pa spēkam, un par to aktrisei un viņas ģimenei bija liels prieks.

     Baiba par garlaicību nesūdzējās, jo bija aizrautīga grāmatu lasītāja un ar prieku sekoja līdzi tam, ko baletā dara viņas slavenais dēls horeogrāfs Aivars Leimanis un mazmeita baleta prīma Elza Leimane. Pērn Indriksone pat devās uz tālo Liepāju, lai noskatītos savas slavenās mazmeitas baletu «Vārna. Lidojums vienā cēlienā».

    Baiba Indriksone bija enerģiskā un koķetā vedekliņa Olita Sprēsliņa filmā «Limuzīns Jānu nakts krāsā». Nebēdne, kas pirms 43 gadiem ierunāja arī savas ekrāna meitas Lāsmiņas leģendāro tekstu: «Aizved mani uz Munameģi!». Jā, šajā tik iemīļotajā latviešu filmā Baiba Indriksone ieskaņoja ne tikai savu, bet arī Diānas Zandes lomu. Un vēl Baiba bija enerģiskā Lēne «Vella kalpos» un smukā Marta kinolentē «Zvejnieka dēls» – Indriksones radošajā karjerā bijis daudz spilgtu lomu gan kino, gan teātrī.

    Baiba Indriksone un Uldis Dumpis komēdijā «Limuzīns Jānu nakts krāsā».
    Baiba Indriksone un Uldis Dumpis komēdijā «Limuzīns Jānu nakts krāsā».

    Kādā intervijā Baiba sacīja, ka viņas vecvecvecmāmiņa nodzīvojusi līdz 102 gadiem, tāpēc aktrise mantojusi labus gēnus. Arī Baibai bija atvēlēts garš un skaists mūžs šajā saulē. Viņa aizmiga mūžīgā miegā 92 gadu vecumā.

    Atvadīšanās no aktrises notiks 20. maijā Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē no pulksten 12.00 līdz 13.00. Šajā teātrī viņa ienāca 1952. gadā kā lirisku meiteņu tēlotāja un nostrādāja tajā visu mūžu, spēlējot mazākas un lielākas lomas 70 gadu garumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē